Konferencia

Mesterséges arcok, valódi személyiségek – Konferenciafelhívás

Mesterséges_arcok_konf
Írta: film

A Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézete és az ugyanitt működő CGI-Deepfake kutatócsoport konferenciát hirdet Mesterséges arcok, valódi személyiségek címmel.

Konferenciánkon a kép- és videómódosítások, virtuális karakterek témakörével foglalkozunk – elméleti és empirikus alapú szekció-előadások formájában. Esettanulmányok, elemzések bemutatására is lesz lehetőség, poszterelőadás formájában.

A tervezett főbb témakörök, ötletadóként a jelentkezéshez:

  1. Képszerkesztés, képmódosítás, vizuális manipuláció; filterek és új szépségideálok
  2. Virtuális és valós influencerek; a virtuális karakterek és a felhasználók kapcsolata; virtuális karakterek az (online) oktatásban
  3. Hangklónozás, hangszintetizáció, text-to-speech
  4. Deepfake, videómanipuláció és a valóság

A konferencia plenáris előadói: Aczél Petra (BCE), Keleti Arthur (ITBN), Kovács Dominik (Colossyan/Defudger), Tari Annamária.

A szekció-előadások hossza 15–20 perc. Az előadásokat szekciónként vita, megbeszélés követi. A poszterelőadásokra az előadók nyomtatott poszterrel készülnek, egységesen A1-es sztenderd méretben. A poszterszekcióra megadott időszakban a közönség tagjai körbejárnak, és az előadókkal szakmai diskurzust folytatnak. A konferencián regisztrációs díj fizetése nélkül lehet részt venni.

A konferenciát Veszelszki Ágnes, Horváth Evelin és Mezriczky Marcell szervezi.
A tanácskozás szakmai bizottságának tagjai: Aczél Petra, Kárpáti Andrea, Sass Judit és Veszelszki Ágnes.

A konferenciára online űrlapon lehet jelentkezni, a választott téma megadásával és egy legfeljebb 1500 karakteres absztrakttal. A jelentkezés határideje: 2022. január 31. Az online űrlap itt érhető el:  https://bit.ly/arcok20220524

Technikai jellegű kérdéseikre Horváth Evelin válaszol a cgi.deepfake.kutatocsoport@gmail.com címen. A jelentkezések elfogadásáról 2022. március 1-ig értesítjük a résztvevőket. A konferencia végleges programját 2022. április 20-ig tesszük közzé.

A konferencia anyagát válogatás és lektorálás után megjelentetjük. A tanulmányokat 2022. augusztus 31-ig a később megadott stíluslap szerint kell elkészíteni. A szerkesztők a formai szempontból nem megfelelő munkákat nem fogadják el. Várjuk a jelentkezésüket!