Pályázatok

EGY PERC, EGY TÖRTÉNET

örkény-istván
Írta: film

Örkény István születésének századik évfordulója alkalmából a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet “Egy perc, egy történet” címmel.

“Örkény az anyanyelvünkké vált” – a pályázat során a velünk élő Örkényt keressük, hogyan, milyen formában élnek még mindig velünk azok a groteszk és abszurd helyzetek, amelyekre Örkény novellái irányították rá a figyelmünket. Hogyan értik, hogyan látják, hogyan láttatják a mai fiatalok a 100 éves Örkény gondolatait?

A pályázatra olyan kisfilmeket várunk, amelyek Örkény István egyperces novelláinak felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezését várjuk.

Az elkészült kisfilmeket daazo.com/orkeny weboldalon lehet nevezni. A nevezéssel kapcsolatosan további informácókat az info@daazo.com emailcímen kérhetnek a pályázók.

A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, és értékes nyereményeket osztanak ki a Bookline jóvoltából (IPad 2, Lenovo Tablet, Sony E-book olvasó).

A pályázat leadási határideje: 2012. június 3. (A film feltöltését 2012. június 3. éjfélig meg kell megkezdeni!)

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében megrendezett ünnepélyes díjátadó zárja 2012. június 10-én 21 órakor az A38 hajó kiállítóterében. Az eseményen fiatal színészek olvassák fel a novellákat, levetítjük a döntőbe került munkákat, majd a zsűri értékelése és a díjak átadása után a Soundkitchen szolgáltatja a zenét. Az esemény egyben a Margó Városi Irodalmi Fesztivál zárórendezvénye is. Bővebb információ.