Pályázatok

BFA ÖSZTÖNDÍJ-LEHETŐSÉG ELTÉSEKNEK

A Budapest Film Academy őszi szemeszterére ösztöndíj-lehetőségeket kínál ELTÉ-s hallgatók számára az alábbi feltételekkel:

–          csak ELTE-re beiratkozott hallgatók pályázhatnak

–          a legmotiváltabb, legtehetségesebb diákok nyerhetik el az ösztöndíjat

–          öt gyakorlati filmkészítő kurzusra lehet pályázni: rendezés, forgatókönyvírás, vágási és hangmérnöki ismeretek, operatőri ismeretek, kreatív produceri és gyártásvezetői ismeretek

–          kurzusonként háromszor két helyet tudunk biztosítani (a különböző ösztöndíjtípusokat lásd lent)

–          mindenki csak egy kurzusra kaphat ösztöndíjat

–          a pályázati anyagok beadási határideje: szept. 7. (péntek) éjfél, kérjük, hogy a pályázatokat az admission@budapestfilmacademy.com e-mail címre küldjék

 

Kötelezően benyújtandó dokumentumok:

–          motivációs levél (miért szeretnél az adott kurzusra járni)

–          három kurzus kiválasztása és sorrendbe állítása aszerint, hogy melyiken szeretnél a legjobban részt venni

 

A pályázat részeként be kell nyújtani az alábbi anyagokat az általad leginkább preferált, első helyen megjelölt kurzushoz:

Rendezés vagy forgatókönyvírás: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melynek Te vagy a rendezője/forgatókönyvírója (titkosítva is felteheted, elég, ha a linket elküldöd)  VAGY   egy filmötlet leírása A4-es oldal terjedelemben (egy oldal felett nem fogadunk el munkákat)

Vágási és hangmérnöki ismeretek:  egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben Te voltál a vágó/hangmérnök  VAGY  egy klasszikus vagy népszerű/sokak által látott film egy jelentének/jelenetsorának vágási, vagy hang szempontjából való elemzése A4-es oldal terjedelemben (egy oldal felett nem fogadunk el munkákat)

Operatőri ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben Te voltál az operatőr  VAGY  egy klasszikus vagy népszerű/sokak által látott film egy jelentének/jelenetsorának operatőri szempontból való elemzése A4-es oldal terjedelemben (egy oldal felett nem fogadunk el munkákat)

Kreatív produceri és gyártásvezetői ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melynek Te voltál a producere/gyártásvezetője  VAGY  egy film marketingkampányának leírása (bármi lehet, amit érdekesnek találsz, pl.: „Ideglelés”)  VAGY  egy film finanszírozási stratégiájának kidolgozása (bármilyen film lehet)  VAGY  egy köztulajdonban levő (jogdíjmentes) történet kiválasztása – amit szívesen átdolgoztatnál, átíratnál egy forgatókönyvíróval – és ahhoz kapcsolódóan a produceri koncepció kidolgozása

 

Háromféle ösztöndíj lehetőséget kínálunk:

  • a kurzus teljes költségére vonatkozó ösztöndíj (100%-os tandíjmentesség) –  Kurzusonként két hallgató
  • 50% kedvezményt biztosító ösztöndíj  – Kurzusonként két hallgató
  • gyakornoki lehetőség  – Kurzusonként két gyakornok  –  Egy kurzust ajánlunk irodánkban történő munkádért cserébe: 20 héten keresztül heti egy napot vagy két délelőttöt/délutánt kell elvállalnod (Délelőtti munkaidő: 9-13; Délutáni munkaidő: 13-18), maximum háromszor hiányozhatsz és azokat közösen egyeztetett időpontban be kell pótolnod.

A gyakornoki munkára való jelentkezésnél nem feltétlenül szükséges a fentiekben jelzett anyagok leadása, csak a motivációs levél és a sorrend.