Info

A leghatékonyabb oktatás: a film készítése

A BUDAPEST FILM ACADEMY (BFA) és az EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Filmtudomány tanszéke szeretettel meghív minden érdeklődőt „A leghatékonyabb oktatás: a film készítése“ című ingyenes előadására.

A bemutató ízelítőt ad a BFA és az ELTE közös gyakorlati filmes képzésének 2012 őszén induló kurzusaiból. A hallgatók bevezetést kapnak a nagyjátékfilm-készítés ismereteibe, beleshetnek a filmforgatás kulisszái mögé. Az előadás során megvizsgáljuk a mozifilm forgatókönyvének alapvető strukturális elemeit, a fő fordulópontokat, a karakterek és a konfliktus építésének szabályait, valamint a különböző műfajú filmek forgatókönyvi követelményeit. Beszélni fogunk továbbá arról, hogy rendezőként hogyan kell kommunikálni és együtt dolgozni a színészekkel. A hallgatók megismerkedhetnek a nemzetközi filmfinanszírozás alapjaival, a koprodukciók készítésével, a pályázati forrásokkal és a különböző adókedvezmények igénybevételének lehetőségeivel. Az előadás folyamán az operatőri munkára is kitérünk. Beszélünk a kamera és világítási stílus kialakításáról, amely a filmnek egyedi képet ad. Érinteni fogjuk a vágó és hangmérnök feladatait is, különös tekintettel arra, hogyan segítik a filmkészítés legfontosabb feladatát: a történet elmesélését.

Hódi Jenő, a BUDAPEST FILM ACADEMY igazgatója, hollywoodi producer-rendező olyan gyakorlati ismereteket tálal szórakoztató köntösben, amelyekkel garantáltan nem találkozik máshol a hallgatóközönség. A filmrészletekkel és konkrét filmes példákkal fűszerezett előadás két órája alatt az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a filmkészítés egyedülálló világába és elmerülhetnek annak varázslatos hangulatában.

A két órás bemutatón való részvétel térítésmentes, azonban kérünk mindenkit, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel részvételi szándékukat jelezzék a következő email-címen: admission@budapestfilmacademy.com. Az előadóterem korlátozott befogadó-képessége miatt csak azoknak a hallgatóknak tudunk helyet biztosítani, akik a fenti emailcímen regisztráltak.

Az előadás időpontja 2012. szeptember 6. (csütörtök) 16:00 óra, helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Főépületének (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.) fszt. 34-es számú előadóterme.

A BUDAPEST FILM ACADEMY-ről és az ELTE-vel közös képzéseiről további információ a BFA weboldalán olvasható.