Workshop / képzés

FILMTETT TÁBOR

filmtett
Írta: film
Közlemény
Meghirdettük idei filmalkotó táborunk második pályázatát: a rendezők után most animációs rendező és mozdulattervező, rendezőasszisztens, operatőr és segédoperatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer, színész, kritikus csoportokba várjuk a jelentkezőket. A tábor idén is visszatér a nyárádszentlászlói helyszínre, augusztus 4. és 14. között szervezzük meg. A teljes pályázati felhívás itt olvasható: http://www.filmtett.ro/workshop/14-filmtett-workshop-nyaradszentlaszlo-2015-augusztus-4-14
A tábor összesen 11 csapata lehetőséget biztosít arra, hogy fiatal tehetségek betekintést nyerjenek a filmkészítés, valamint a filmről való írás gyakorlatába, egy-egy kapcsolódó szakmára/alkotói tevékenységre, és akár hosszú távra szóló, későbbi együttműködéseket is lehetővé tevő ismeretségeket kössenek. A képzést elismert hazai és magyarországi szakemberek vezetik. Köztük van többek közt Hajdu Szabolcs filmrendező, Tóth Zsolt operatőr, Kornis Anna vágó és Török-Illyés Orsolya színésznő. Visszatérő csoportvezetőnk a két animációs filmrendező, Patrovits Tamás és Bertóti Attila, valamint a producer-gyártásvezető csoport munkáját irányító Durst György és a hangmérnök Várhegyi Rudol és Lukács Péter Benjámin. A filmkritikusok elméleti előadásait Margitházi Beja filmtörténész tartja, a gyakorlati munkát – a kritikaírást és a tábori lap szerkesztését – kollégánk, a Filmtett szerkesztője, Jakab-Benke Nándor irányítja, idén másodszor.
A rendezőcsoport pályázata már tavasz elején lezajlott, a 9 befutót május 7. és 10. között váruk Kolozsvárra egy intenzív forgatókönyvfejlesztő hétvégére – itt Török Zita, Kovács M. András és Lovas Balázs látja majd el őket útmutatással. Közülük 4 pályázó filmje foroghat le a tábor idején.
A tábor idei központi motívuma a TÜKÖR (tavaly a hinta, tavalyelőtt a kapu volt). Reméljük, a készülő rövidfilmek a tábor végén idén is játékos szkeccsfilmmé állnak össze.