Workshop / képzés

VALÓSÁG A FILMEKEN TÚL – Immerzív storytelling workshop

unnamed
Írta: film

 

NEMZETI FILMINTÉZET – FAST FORWARD PROGRAM bemutatja

VALÓSÁG A FILMEKEN TÚL – Immerzív storytelling workshop

 

ELŐADÁS 

Időpont: 2021. január 21. 10:00 / Helyszín: Zoom

A kortárs történetekben a néző nem passzív befogadó többé, hanem aktív résztvevő. Az XR technológiák olyan eszközöket adnak alkotók és nézők kezébe, amelyek újfajta élményként képesek közvetíteni a történeteket, ami rengeteg lehetőséget ad a történetmesélőnek. Az előadás és workshop az immerzív storytelling témáját járja körül az alkotók szemszögéből. Célja, hogy az ötlettől a disztribúcióig megismerjük a gyártási folyamatot.

Angol nyelvű előadás tolmácsolás nélkül.

 

Kiknek ajánljuk:

mozgóképszakos hallgatók

médiadesign szakos hallgatók

kommunikáció szakos hallgatók

kampánytervezők

kommunikációs kampány stratégák

kreatív producerek

digitális történetmondók

forgatókönyvírók

rendezők

dokumentumfilmesek

sorozatkészítők

 

HIGH ROAD STORIES egy berlini kreatív stúdió, ahol „immerzív dokumentumfilm-élményekkel” foglalkoznak, innovatív, magas minőségű projekteken dolgoznak tehetséges nemzetközi alkotókkal. A stúdiót 2018-ban alapította Harmke Heezen író és rendező, valamint Mike Robbins kreatív szakember és producer, sokéves digitális és audiovizuális dokumentumfilmes tapasztalattal. Kiállítási helyszíneik között szerepel a berlini Alte Nationalgalerie, a tajvani Nemzeti Palotamúzeum, a Jeruzsálemben található Izrael Múzeum, a stuttgarti Stadtpalais és a Munch Center Norvégiában, valamint olyan nemzetközi filmfesztiválok, mint a CPH: DOX (Koppenhágai Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál), az IDFA (Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál) és a DOK Leipzig.

https://www.highroadstories.com/about

 

Harmke Heezen

Rendező, író, producer – Az Utrechti Egyetem filmszakának elvégzése után a holland AVRO rádió kulturális osztályának készített anyagokat. Később Berlinben független filmesként készített websorozatokat és interaktív dokumentumfilmeket, többek közt a BBC, az Arte Creative és a Goethe Intézet számára. Az elmúlt években az immerzív storytelling került munkájának fő fókuszába, és alkotótársával, Mike Robbins-szal megalapította a High Road Stories-t.

 

Mike Robbins

Producer, rendező – Saját produkciós cége, a torontói Helios Design Labs égisze alatt olyan díjnyertes interaktív dokumentumfilmeket készített, mint a Highrise, a Quipu Project, a Digital Me, az After The Storm és az Offshore. Előbbiek olyan neves fesztiválokon szerepeltek mint az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a Sheffield DocFest és a Bristol iDocs. Mike jelenleg is a Baden-Württembergi Filmakadémián tanít, az elmúlt években teljesen az immerzív storytelling irányába fordult és Harmke Heezennel megalapította a High Road Stories-t.

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció az előadásra:

https://nfi.hu/hu/palyazatok/valosag-a-filmeken-tul-immerziv-storytelling-eloadas

WORKSHOP  

Időpont: 2021. január 21. 11:30 / Helyszín: Zoom

A workshop során a résztvevők gyakorlatiasabb oldalról is megközelíthetik az interaktív törtéenetek fejlesztését és létrehozását. A kiscsoportos műhelymunka célja a tapasztalatok cseréje, a nézőpontok találkozása, az egymással való párbeszéd bátorítása.

Képzés jellege: Angol nyelvű workshop tolmácsolás nélkül.

Részvételi feltétel
–          angol nyelvű szinopszis (1-3 oldal) a projektedről vagy ötletedről immerzív média, AR, VR, interaktív dokumentumfilm, web dokumentumfilm, transzmédia témákban
–          akkor is jelentkezhetsz, ha még nincs konkrét ötleted, ebben az esetben egy angol nyelvű motivációs levelet kérünk (1 oldal), hogy miért szeretnél részt venni a workshopon

A jelentkezéshez az anyagokat angol nyelven kérjük 2021. január 15. éjfélig.

Azok jelentkezését várjuk, akik részt tudnak venni a teljes napon.

Kiknek ajánljuk:
-mozgóképszakos hallgatók
-médiadesign szakos hallgatók
-kampánytervezők
-kommunikációs kampány stratégák
-kreatív producerek
-digitális történetmondók
-forgatókönyvírók
-rendezők
-dokumentumfilmesek
-sorozatkészítők

A pályázatok értékelését az előadók végzik. A kiválasztott ötleteknek és projekteknek lehetőségük nyílik a workshop után egyéni megbeszélésen is részt venni az előadókkal. A workshopon maximum 10 projekt vagy ötlet vehet részt.

A workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://nfi.hu/hu/palyazatok/valosag-a-filmeken-tul-immerziv-storytelling-workshop